Karlsvogna Fjellbad

Når man er på fjellet må man gjøre seg klar til et ekstra høyt energiforbruk – spesielt om man er et aktivt menneske. Her er luften litt tynnere og bakkene litt brattere, derfor kommer man ofte hjem på kvelden etter lange gåturer og kjenner det verker i bena. Det er dette folk liker med friluftslivet, men det er viktig å pleie seg selv også. Joda, det er moro å kjenne kroppen bli sliten av gåturen, men man kommer jo til fjellet for å unnslippe stresset fra storbyene. Derfor er det viktig at man unner seg litt velvære samtidig. Slik kommer man hjem helt uthvilt, selv om dagene var fylt med aktiviteter for hele familien. Spidsbergseter har aktiviteter for alle, og man kan gjøre noe nytt hver dag om man ønsker. Samtidig finner man her et fantastisk velværesenter som heter Karlsvogna Fjellbad. Det er et lite badeland med utrolig beliggenhet og god stemning fra tidlig morgen til senkvelden.

Fjellbadet

Karlsvogna Fjellbad tilhører Spidsbergseter Resort Rondane, men ønsker både hotellgjester og tilfeldige forbipasserende velkommen fra 10:00 til 21:00 hver dag. Hit kommer lokalbefolkningen med jevne mellomrom for å koble helt av og kjenne musklene bygge seg opp med lynets fart. Mens de voksne koser seg i badstuen eller steambadet, kan de yngre svømme rundt og prøve seg på de ulike innendørs aktivitetene i stedet. Fjellbadet er bygd i tre, og byr på samme tradisjonsrike (men moderne) interiør som hotellet i helhet. Karlsvogna er et veldig populært sted, og vi anbefaler alle et besøk her i løpet av ferien.

Bassengområdet

Selve bassenget på Karlsvogna Fjellbad strekker seg over et rimelig stort område, med ulik dybde som passer for både barn og voksne. Rundt bassenget finner man en markert sti med gangbroer visse steder. Området er sikret, altså kan ungene løpe rundt uten fare for å skli på glatte kanter. Vannet er varmere enn i vanlige bassenger, siden man er på fjellet og dermed må skape en større kontrast mellom temperaturene ute og inne.

Klatreveggen

Midt i bassengområdet finner man ungenes favoritt – klatreveggen. Denne strekker seg nesten to meter over vannet, og barna elsker å klatre opp fra bassenget for deretter å hoppe uti igjen. Like ved siden av veggen finner man et område der de voksne kan slappe av på solsengene mens man følger med på ungene.

Boblebad

I hjørnet av bassengområdet finner man et ganske omfattende boblebad. Her er temperaturen enda høyere enn i bassenget, og med jevne mellomrom vil bobler komme strømmende frem for å massere kroppen under vann. Boblebadet fylles dessuten ofte opp med skum, slik at de yngre svømmerne kan leke seg så mye de orker.

Steambad

Etter en lang dag på fjellet er steambad ekstra deilig. Her bruker man naturlig damp for å øke temperaturen i rommet, og det er denne dampen som siger inn i huden for deretter å frigjøre musklene. Steambadet tvinger frem svetten ekstra raskt, og stresset forsvinner nærmest umiddelbart.

Badstuer

Karlsvogna Fjellbad har flere badstuer tilgjengelig. De kommer i ulike størrelser og kan enten brukes av alle besøkende eller leies privat dersom man ønsker en mer personlig opplevelse. Badstuene er av den finske sauna-typen, og det er plass til opptil 6 personer om gangen i hvert enkelt rom.

Karlsvogna Fjellbad er et flott velværesenter med gunstige priser, derfor kommer lokalbefolkningen innom hele tiden. Altså er dette ikke bare et sted man kan koble helt av og nyte utsikten mot fjellet gjennom de tykke vinduene samtidig som man koser seg i varmen – det er også et sted man kan stifte bekjentskap med menneskene som bor i området. Bor man på hotellet får man enten besøke fjellbadet helt gratis, eller nyte ekstra rabatter på inngangsprisen. Perfekt for deg som både vil være aktiv under ferien og samtidig vil bli kvitt stresset.