Om Spidsbergseter Gudbrandsdal hotell

Gudbrandsdalen strekker sine røtter veldig langt tilbake i Norgeshistorien. Utallige eventyr og fortellinger fra gamle dager finner sted her i området, og Rondane nasjonalpark er blant favorittene for barnefamilier i Norge. Her finner man det aller meste med tanke på aktiviteter, og avstandene mellom de ulike opplevelsene er såpass beskjedne at man kan rekke veldig mye på en og samme dag. Det finnes altså mange grunner til å besøke Spidsbergseter – en av disse er selve hotellet som står på setra. Spidsbergseter Resort Rondane, også kjent blant lokalbefolkningen som Gudbrandsdal hotell.

Historisk seter

Spidsbergseter Resort har eksistert i snart hundre år, og gjennom denne lange tiden er det én og samme familie som har drevet stedet. Det startet i 1919 når Hans Spidsberg begynte utbyggingen av en ny seter i området, og siden dess har tre generasjoner med hans etterkommere fortsatt utviklingen av bygget. Nå om dagen finner man alt samlet, alt på ett sted – nettopp derfor velger de aller fleste reisende i området å tilbringe noen netter på Spidsbergseter Resort. Her har man både et eget skisenter og et nydelig fjellbad, i tillegg til en rekke andre aktiviteter.

Hotellet

Spidsbergseter består nå om dagen av et stort hotell med flere ulike rom, restauranter og barer. Dette er midtpunktet på setra, og utsikten mot Venabygden er helt fantastisk. Rommene er pent innredet, og man vil straks kjenne en koselig stemning så fort man kommer inn til resepsjonen. Dette er uten tvil en familiebedrift, og man vil føle seg hjemme umiddelbart.

Fjellsuiter og hytter

De seneste årene har Spidsbergseter fått flere nye bygninger som også brukes til overnatting. Fjellsuitene er små leiligheter bygd vegg-i-vegg med hotellbygget, mens hyttene er mer avsidesliggende og byr på uhemmet avslapping i naturskjønne omgivelser.

Campingplass

Spidsbergseter har også fått en moderne campingplass der folk gjerne stopper opp i noen dager for å ta inn omgivelsene. Her kan du koble deg på strømmen og bruke moderne bad for den daglige dusjen. Gunstige priser, flotte utsikter – slik camping skal være!

Skisenteret

Mange kommer til Spidsbergseter for å stå på ski med familien. De fleste slalåmløypene i området er såkalte «snille» løyper, altså kan man ha med seg ungene uten å bekymre seg for altfor vanskelige bakker. Både utleie av utstyr og selve skikortene er dessuten meget billige, noe som gjør dette til en perfekt helgdestinasjon for deg som bor i Trondheim eller Oslo.

Aquavitfjøset

Verdens eneste aquavitfjøs finner du på Spidsbergseter. Denne unike baren befinner seg i et historisk fjøs og byr på en helt fantastisk atmosfære med glede og moro. Vakkert interiør med varme toner og egen peis gjør dette til et meget populært sted å tilbringe kvelden.

Aktiviteter i området

Har du prøvd snøkiting før? Kanskje hundekjøring? Hva med fjellkørling? Spidsbergseter byr på en rekke spennende aktiviteter som du ikke finner andre steder. Utforsk hva hotellet har å by på – de hyggelige menneskene bak skranken vil alltid komme med spennende tips, uansett hva du foretrekker og hvor god tid du har.

Nasjonal turistvei

Det går flere nasjonale turistveier gjennom Norge, men de færreste kan by på det samme som Rondane. Her strømmer det på med vakre utsikter og spennende aktiviteter. Spidsbergseter Resort finner du midt på denne nasjonale turistveien, noe som gjør det lett å finne frem til det aller meste av opplevelser i området. Besøk Ringebufjellet, sett ut på en lang skitur eller prøv deg på god, gammeldags jakt. Rondane nasjonalpark er kun et steinkast fra hotellet, og noe lenger bort finner man den verdenskjente Jotunheimen.

Spidsbergseter har blitt drevet av fire generasjoner med smilende, hyggelige mennesker som gjør sitt ytterste for at alle reisende skal føle seg hjemme i deres historiske hotell. Den rustikke atmosfæren og det brede utvalget av fasiliteter gjør dette til et fjellhotell du sent vil glemme.