Langrennsløyper i Rondane

Rondane nasjonalpark er et nærmest urørt, fantastisk område som byr på aktiviteter og opplevelser for alle. Her finner du vakre, rugende fjell som strekker seg over to tusen meter over bakken. Et syn man neppe vil glemme med det samme. Rondane nasjonalpark er et unikt sted, et vakkert sted der både barn og voksne kan finne frem til sin innerste glede. Finne frem til et lite stykke urørt Norge i sin egen sjel. Det er atmosfæren i Rondane som skaper stemningen. Det er selve luften som vekker en fornyet kjærlighet til landet vi bor i. Man blir virkelig stolt av å være norsk når man besøker Gudbrandsdalen, og Rondane nasjonalpark er selve perlen i området. Jotunheimen er eventyrstedet, mens Rondane handler om natur og lange turer. Skisenteret ved Spidsbergseter er det naturlige treffpunktet for deg som ønsker å stå på ski i området, men det er ikke bare slalåm og aking som gjelder. Her kan man også få på seg langrennskiene og sette ut på uforglemmelige skiturer med utsikter som vil få selv de mest erfarne turistene til å måpe.

Løyper rundt Rondane

Snakker vi langrennsløyper i området, er det viktig å påpeke hvor langt utviklingen har kommet her i landet. Infrastrukturen er blant verdens beste, og man finner faktisk over to tusen kilometer med løyper i området. Ja, løypenettet begynner ved Kvamsfjellet i nord og strekker seg hele veien til Lillehammer. En slik tur kan du selvsagt ikke foreta på én dag, men det er utrolig lett å finne en passende løype uansett hvor du befinner deg i Gudbrandsdalen. Løypen er samtidig godt markert og er omringet av storslagen natur. Her kan man lett kombinere lange skiturer med overnatting og god mat, samtidig som selve terrenget er variert og passer til alle aldersgrupper. Gjennom hele vinteren strømmer tusenvis av mennesker til området – både lokalbefolkningen og mennesker fra fjerne trakter nyter den unike stemningen i Rondane. Hvorfor ikke planlegge din neste skitur allerede nå? Her finner du informasjon om både overnatting, mat og skiturer i Rondane.

Trolløypa

Den mest kjente skituren i området er den såkalte Trolløypa. Dette regnes til å være en av de flotteste skiopplevelsene i Europa, men vi anbefaler ikke å ta med barn på denne turen. Her må man nemlig bane seg vei gjennom 170 kilometer med ulikt terreng før man endelig ender opp ved Lillehammer. Turen tar 3 dager, og hver etappe byr på forskjellige vanskelighetsgrader. Gled deg til vanvittige utsikter, god mat og mange hyggelige bekjentskap på veien. Man kan enten bestille en organisert tur der bagasjen følger deg på egen hånd, eller sette ut for seg selv og planlegge hver dag individuelt.

Spidsbergseter

Holder du til på Spidsbergseter Resort i Rondane, kan du glede deg til nesten to hundre kilometer med løyper i området. Fjellområdet er snøsikkert, har et rimelig stabilt klima og perfekt skiterreng. Her regner det ytterst sjeldent, og snøen legger seg fra oktober til påske. Gjør deg klar til å bli omringet av vakre bjørkeskoger, snøkledde fjelltopper og utstrakte vidder – langrennsløypene i Rondane er noe for alle og enhver. Opplev det ekte Norge, uten overutbygging og pågående turisme. Opplev Norge fra langrennskiene, slik våre forfedre har gjort i over et tusen år. Forstå hvorfor den norske naturen stadig skaper overskrifter og tiltrekker seg besøkende fra den andre siden av kloden. Besøk Spidsbergseter og sett ut på en skitur du aldri vil glemme!

Vennligst merk at man helst bør ha med seg egne langrennski til skisenteret. Utleie er selvsagt tilgjengelig, men når det er stor pågang i høysesongen kan man ende opp med lang ventetid eller med ski som ikke passer som de skal. Den koselige skistallen i tradisjonell stil lar deg oppbevare utstyret i total sikkerhet, og man finner ofte god smøring tilgjengelig.