Trimrom

Gudbrandsdalen har noe for alle og enhver, uansett aldersgruppe og interesser. Området er fylt med aktiviteter, spennende gåturer, høye fjell med ake- og skibakker, samt spesielle begivenheter som finner sted året rundt. Men som alle nordmenn vet, er det ikke alltid mulig å oppholde seg utendørs her i landet – spesielt når man er på fjellet. Kommer en snøstorm inn i Gudbrandsdalen, kan den ofte strekke seg over flere dager. Dager man som oftest blir sittende på hotellet. Heldigvis har Spidsbergseter Restort Rondane et stort utvalg av innendørs aktiviteter for hele familien, uansett om man foretrekker å ta det med ro eller ønsker å trene seg opp til sommeren. Her finner du blant annet Karlsvogna Fjellbad, der et stort basseng, flere badstuer, boblebad, steambad, klatrevegg, motstrøm og fossefall venter både på de yngre og de eldre. Når det er snøstorm utendørs er det ekstra deilig å kunne slappe av i det varme vannet og skue ut over landskapet gjennom de tykke vinduene. Samtidig er det viktig å kunne bruke energien som man får i seg fra den gode maten (av lokale råvarer), derfor har Spidsbergseter selvfølgelig fått på plass et trimrom også. Slik kan gjestene trene akkurat når det passer dem, og føle seg godt fortjent til den saftige middagen som serveres på hotellet hver kveld.

Trim bort fettet

Lokale, økologiske råvarer inneholder som oftest mer næring enn de falske matvarene man finner i moderne supermarkeder. Dette gjelder også fettinnholdet – kjøttet du spiser på Spidsbergseter vil føles «ekte», siden det verken har blitt fryst eller gått gjennom noen spesiell behandling. Fordelen er at du vil få i deg viktige vitaminer og annen næring gjennom maten du spiser her. Ulempen er at du raskt kan legge på deg noen ekstra kilo, spesielt hvis kroppen ikke er vant til slike naturlige ingredienser. For å ikke komme tilbake fra ferien med en ekstra ring rundt magen, er det derfor smart å tilbringe litt tid på trimrommet hver dag. Kun ti-femten minutters trening på formiddagen vil gjøre undere, og i stedet for en ring kan du heller komme tilbake til byen med en sixpack og fornyet selvtillit.

Hold deg aktiv

Som sagt kan en snøstorm raskt ødelegge planene dine, derfor er det godt å ha alternative måter å holde seg aktiv på. Nordmenn er særdeles aktive mennesker som hater å sitte stille, derfor er det ikke overraskende at trimrommet på Spidsbergseter Resort byr på alle mulige typer trening. Hadde du tenkt deg ut og jogge langs den flotte nasjonalparken, men snøstormen kom deg i forkjøpet? Da er det bare å klyve ombord på tredemølla og velge farten som passer deg best. Slik vil du få ut den overflødige energien og gjøre dagen mer meningsfylt enn om du tilbringer den foran peisen med et godt stykke kjøtt. Hadde du tenkt deg opp fjellet for å klatre litt? Da kan du enten bruke klatreveggen i fjellbadet, eller ta i bruk de ulike treningsmaskinene i trimrommet for å slite ut de samme musklene som du ville ha brukt ellers.

Det samme gjelder alle andre aktiviteter – trimrommet er kanskje ikke det største av sitt slag, men så er ikke Spidsbergseter Resort et gigantisk hotell med tusenvis av gjester heller. Her vil du ofte ha trimrommet for deg selv, og slipper dermed å dele på utstyret med andre. Trimrommet er dessuten helt gratis for alle hotellets gjester, og du kan besøke det fra tidlig morgen til sent på kvelden. Ikke la snøstormen ødelegge friluftslivet. Med en god økt på trimrommet kan du lure kroppen til å tro at dere var ute på en lang tur. Etter en times tid i trimrommet kan man også hoppe inn en badstue eller bruke steambadet med god samvittighet.