Spidsbergseter skisenter

Området rundt Rondane nasjonalpark byr på spennende opplevelser for både små og store. Uansett hvilke aktiviteter du foretrekker, vil du her skape uforglemmelige minner. Spidsbergseter Resort Rondane kan hjelpe deg med å finne frem til de mest spennende utfluktene, både i de varme sommermånedene og under de kaldere vinterdagene. Spesielt populært er Spidsbergseter skisenter – hit strømmer tusenvis av mennesker fra alle kanter for å kose seg med de snødekte fjelltoppene. Skisenteret er perfekt for deg som er på tur med små unger, siden de rullende åsene er ypperlige for diverse øvelser innen slalåm, langrenn og snowboard. Les videre og finn ut mer om Spidsbergseter skisenter.

Rondane nasjonalpark

Selv om Jotunheimen og Dovre er mer kjente her i landet, er Rondane nasjonalpark absolutt verdt et besøk hvis du er i området. Rondane nasjonalpark dekker et område på nesten ett tusen kvadratkilometer og strekker seg gjennom hele fem kommuner. Her finner du det aller meste året rundt, men snakker vi om fjellklatring er det spesielt de ti høyeste toppene som tiltrekker seg oppmerksomhet. Rondslottet, Høgronden, Vinjeronden og Storsmeden er vakre, høye fjell omringet av frodige daler der man fortsatt kan treffe på villrein. Dessuten er det lett å komme seg hit, uansett hvor i Norge (eller verden) du befinner deg.

Skisenteret

Like ved Spidsbergseter Resort Rondane finner man det velkjente skisenteret, der barnefamilier tilbringer langhelger så ofte de kan. Suksessen bak skisenteret har å gjøre med servicen man får – lignende skal man lete lenge etter i Norge. Her kan du først og fremst leie fantastiske hytter, fjellsuiter eller vanlige hotellrom. Alle disse kan gjerne komme med pensjon, som betyr at du kan kose deg med utsøkt mat inkludert i prisen. Dermed slipper du å tenke på middagene. Alle overnattingsmulighetene er moderne, med trådløst nettverk og flatskjermer på rommene. Interiøret er samtidig tradisjonsrikt, med kontraster av sten og tre. Skisenteret befinner seg nesten ett tusen meter over bakken, og det totale fallmeteret er på 162 m. Skianlegget passer godt til barnefamilier på grunn av mangelen på røde løyper. Her finner du to grønne og en blå løype – perfekt for de som vil ha med seg ungene nedover fjellet og følge med på dem hele veien. Skisenteret betjenes av to tallerkenheiser, og sesongen er noe lenger enn andre steder i landet på grunn av den gode beliggenheten midt i Gudbrandsdalen. Snøforholdene er fine store deler av vinteren og rundt påske.

Ski, akebrett, telemark

Det beste med Spidsbergseter skisenter er tilgjengeligheten. Det er utrolig enkelt å komme seg opp fjellet rett fra hotellet eller fjellhyttene, og det er sjeldent kø i heisen. Prisene er gunstige (spesielt sett i forhold til de populære fjellene lenger sør i landet), og den koselige kiosken byr på både varme drikker og lett mat (pølser og vafler). Man kan leie alt fra snowboard og slalåm til telemarkski og akebrett, altså er det lett å finne akkurat den vinteraktiviteten som passer best til aldersgruppen man er i.

En uke i det ekte Norge

Skal vi anbefale én ting, blir det å tilbringe så lang tid som mulig ved Spidsbergseter Skisenter. Hvorfor ikke unne seg en fem dager lang ferie, en avkobling fra stresset i byene? Et 5-dagers skiheiskort koster kun en tusenlapp, og bakkene er sjeldent særlig travle. Dermed kan man kose seg i naturskjønne omgivelser og føle seg nesten «alene» på fjellet. Med snille løyper er det lett å slappe av, og ungene vil kunne trene seg opp uten mas fra foreldrene. Spidsbergseter Resort Rondane er kun et steinkast (under 500m) unna skisenteret, altså kan du ski-inn og ski-ut fra morgen til kveld. Med fantastisk mat, vakre omgivelser og en typisk norsk atmosfære vil dette bli en skiferie du sent vil glemme.